If you can dream it, you can do it

14 apr 2016

‘Houd vriendschap en zaken zoveel mogelijk gescheiden.’ Het is een veelgehoord advies. Een advies waarvan wij een kleine 20 jaar geleden besloten het naast ons neer te leggen, toen we in het diepe sprongen en als jeugdvrienden samen een bedrijf oprichtten. Dat bedrijf werd Carpet Making.
 
Hoewel het voor sommigen misschien een risico leek, heeft onze sprong in het diepe ons ontzettend veel gebracht. Het mooie van samen met een vriend een bedrijf beginnen, is namelijk dat je zo oneindig veel van én over elkaar leert. Dat wij totaal verschillende karakters hebben, wisten we natuurlijk al. Maar dat die twee karakters ook leiden tot een bedrijf waarin totaal verschillende vaardigheden elkaar perfect aanvullen, dat hebben we in de loop der jaren steeds meer ondervonden. De een is creatief, commercieel en extravert, terwijl de ander praktischer en technischer is, beter is met cijfers en ICT, en liever op de achtergrond blijft. En juist door die verschillen blijkt het zo goed te werken.
 
Dat wil niet zeggen dat het altijd rozengeur en maneschijn is bij Carpet Making. Strubbelingen waren en zijn er nog steeds genoeg. Maar wrijving geeft warmte. En dus zijn we er niet bang voor; van wrijving en discussies worden we beter! Wel hebben we moeten leren hoe we het beste met die wrijving om konden gaan. Niet door overal dezelfde mening over te willen hebben, of de ander te willen veranderen en ombuigen naar je eigen mening. We kwamen juist tot het inzicht dat ieder gewoon moest doen waar hij goed in was, en de ander hier vooral in met rust moest laten. Uiteraard moeten we het op hoofdlijnen eens zijn over onze bedrijfsvoering, de rest moeten we vooral aan elkaar overlaten.
 
Onze vriendschap is altijd de basis gebleven voor ons bedrijf. En juist door onze verschillen blijken we in staat elkaar op cruciale momenten te inspireren, enthousiasmeren, oppeppen, ondersteunen en (als dat nodig is) erdoorheen te slepen. Er is dan ook nog geen dag geweest dat we hebben gedacht dat de vriendschap aan onze zakelijke verschillen ten onder zou gaan. Het feit dat we samen Carpet Making runnen, bleek de vriendschap in de loop der jaren juist alleen maar te versterken.
 
Na bijna 20 jaar vriendschap én zaken gedeeld te hebben, kunnen wij over de komende jaren met een gerust hart zeggen: kom maar op met die wrijving. Wij zien de warmte graag tegemoet!
 
Pedro van de Ven en Eric Schevers

Overige blogs

20 apr 2017

De afgelopen tijd hebben we bij Carpet Making onze communicatie flink onder handen genomen. Dat begon met prachtige foto’

27 sep 2016

Als directie van Carpet Making hebben wij liever niet dat onze medewerkers ons zien als ‘baas’. Zo voelen we onszelf

01 jul 2016

Datgene doen waar je hart ligt, en daar dan iedere dag vol voor gaan… dat is wat ondernemen volgens ons zou moeten zijn.

© 2021 Carpet Making   |  Website: dennisvervest.com