Gewoon gezellig

27 sep 2016

Als directie van Carpet Making hebben wij liever niet dat onze medewerkers ons zien als ‘baas’. Zo voelen we onszelf namelijk helemaal niet. Eerder zien we het zo, dat wij binnen Carpet Making allemaal samen hetzelfde doel hebben: mooie karpetten maken voor onze klanten. En dat we, om dat doel te kunnen bereiken, de capaciteiten van iedereen binnen ons bedrijf nodig hebben.
 
Zo stonden wij er al een tijdje in, maar na het lean-traject dat wij onlangs met Carpet Making hebben doorlopen, zijn we ons nóg meer bewust van de waarde van onze medewerkers. Zonder hen zijn wij niks, dat staat als een paal boven water. Onze mensen maken het verschil, zowel in de kwaliteit die wij kunnen leveren als in het gevoel dat we uitstralen naar onze klanten toe. Dat gevoel begint natuurlijk bij het gevoel dat onze mensen er zélf bij hebben. Een mooi karpet maken kan alleen als je het met liefde doet. En als je iets geeft om het bedrijf waar je voor werkt. Je moet je er thuis voelen, je moet je er betrokken bij voelen en je moet je er verantwoordelijk voor voelen. Eigenlijk moet het een beetje voelen alsof het je eigen bedrijf is.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat de meeste van onze medewerkers al een flinke dosis betrokkenheid voelen bij ons bedrijf. Sommigen werken hier al een heel aantal jaren en geven zelf aan dat er een beetje Carpet Making-bloed door hun aderen stroomt! Toch blijven wij ook constant aandacht schenken aan het betrekken van onze medewerkers bij ons bedrijf. Zo delen we ons enthousiasme met elkaar in maandelijkse bijeenkomsten. Daarin vertelt iedereen waar hij of zij mee bezig is, en kunnen we naast successen ook leerpunten delen. Uiteraard hebben we daarnaast onze bedrijfsfeesten en –uitjes, waar we met een pilsje erbij een hechtere band kweken. Ook hebben we geleerd om meer uit handen te geven: onze mensen meer verantwoordelijkheden geven, leidt tot meer betrokkenheid en betere resultaten.
 
Mensen die met plezier werken, zijn waardevoller voor een bedrijf. Ze leveren meer op en verzuimen minder. Los daarvan vinden we het zelf ook gewoon fijn als onze mensen met plezier naar hun werk gaan. Het liefst zien wij dat het bij ons op kantoor en in de werkplaats ‘gewoon gezellig’ is. Dat er een fijne sfeer hangt, met een hoop Brabantse gemoedelijkheid. Dat onze mensen een prettige dag hebben. En dat we met zijn allen zoveel mogelijk genieten van wat we doen.
 
Misschien vind je dat dit klinkt als een utopie. Maar wij ervaren dagelijks dat iedere seconde aandacht die wij schenken aan een fijne werksfeer en gelukkige medewerkers het méér dan waard is. In heel veel verschillende opzichten.
 
Pedro van de Ven en Eric Schevers

Overige blogs

20 apr 2017

De afgelopen tijd hebben we bij Carpet Making onze communicatie flink onder handen genomen. Dat begon met prachtige foto’

01 jul 2016

Datgene doen waar je hart ligt, en daar dan iedere dag vol voor gaan… dat is wat ondernemen volgens ons zou moeten zijn.

14 apr 2016

‘Houd vriendschap en zaken zoveel mogelijk gescheiden.’ Het is een veelgehoord advies. Een advies waarvan wij een kleine

© 2022 Carpet Making   |  Website: dennisvervest.com