Hollandse meesters

20 apr 2017

De afgelopen tijd hebben we bij Carpet Making onze communicatie flink onder handen genomen. Dat begon met prachtige foto’s in de stijl van de Hollandse meesters, de beroemde schilders uit de gouden eeuw. Met die schilders blijken wij namelijk heel wat gemeen te hebben. Zo maken wij, net als de Hollandse meesters, altijd iets unieks. De creativiteit die zij nodig hadden om succesvol te worden, hebben wij ook iedere dag nodig in ons werk. De details waarin de hand van de meester zichtbaar was, zijn ook in onze producten van essentieel belang. Iedere veeg, iedere streek van de meesters kon het verschil maken. Net zoals de details van onze karpetten dat doen. En de zorgvuldigheid waarmee de meesters hun werk tot op de millimeter beoordeelden, is ook bij onze mensen in hoge mate aanwezig.
 
In het maatwerk dat wij leveren, komen de overeenkomsten met de kunstenaars uit onze geschiedenis het meest tot hun recht. Alles wat zij creëerden was uniek. Zo ook bij ons. We gaan in ons maatwerk zelfs zo ver dat we een karpet helemaal tot in detail uit kunnen snijden. En met onze printkarpetten kan iedere gewenste print op een vloerkleed bedrukt worden, van een wereldberoemd schilderij of een tof dessin tot je eigen vakantiekiekjes… Alles kan! En het wordt altijd superpersoonlijk.
 
Net zoals bij de kunstwerken van de Hollandse meesters, zijn er van onze karpetten geen twee dezelfde. Dat houdt ons werk boeiend en het houdt ons scherp. Bij iedere levering maken we immers weer iets nieuws.
 
Er zijn dus veel overeenkomsten tussen ons en de Hollandse meesters. Maar eerlijk is eerlijk: er zijn ook verschillen. Zo willen wij niet suggereren dat we net zo beroemd worden als de schilders uit onze vaderlandse geschiedenis. Hoewel… nu al kom je ons werk op vele plaatsen ter wereld tegen. Je hebt het alleen niet altijd in de gaten. Qatar, Shanghai, Milaan, Hongkong… onze karpetten liggen er. Wij hopen dat we zo nog een tijdje door mogen gaan met het ‘veroveren’ van de wereld. Wordt het misschien ook voor ons nog echt een gouden eeuw.
 
Pedro van de Ven en Eric Schevers

Overige blogs

27 sep 2016

Als directie van Carpet Making hebben wij liever niet dat onze medewerkers ons zien als ‘baas’. Zo voelen we onszelf

01 jul 2016

Datgene doen waar je hart ligt, en daar dan iedere dag vol voor gaan… dat is wat ondernemen volgens ons zou moeten zijn.

14 apr 2016

‘Houd vriendschap en zaken zoveel mogelijk gescheiden.’ Het is een veelgehoord advies. Een advies waarvan wij een kleine

© 2021 Carpet Making   |  Website: dennisvervest.com